Ytterdörrar – Tillval – Gångjärn & Lås

I din Stardörr sitter en låskista typ ASSA 410 med hakregel eller likvärdig modell. Hakregellåset kopplar samman dörren med karmen. Vill du höja säkerheten ytterligare på din Stardörr kan du välja mellan våra andra låsalternativ, se nedan.
 
För extra säkerhet kan du välja ett komplementlås, FAS 911-ASSA. Det är ett tillhållarlås med hakregel som monteras ovanför det ordinarie låset. I vårt sortiment hittar du också elektroniska lås som t ex Yale Doorman. Ellås och elslutbleck för t ex larm kan du få installerat och klart i din Stardörr. 

ASSA 410, med tryckesfall och hakregel

Hakregeln ger ett kopplande förband mellan dörrblad och karm. vändbar tryckesfall för alternativ dörrhängning. tryckesfall av stål för brandklassad dörr.

Assa 2002 Evo, med hakregel och hemma-/bortafunktion

Tillhållarlås med hakregel, som ger ett kopplande förband mellan dörr och karm. Hakregeln når 24 mm i utlåst läge. För att försvåra genomsågning och uppbrytning är hakregeln härdad. Låsen är bortasäkra.

Assa 2002 3-punktslås, (ASSA M550) med hakregel och hemma-/bortafunktion

Ett 3-punktslås med hakregel, som ger ett kopplande förband mellan dörr och karm, bortasäker och hemmabekväm funktion samt 2 extra hakkolvar. Längd 1700 mm. Vändbar tryckesfall för alternativ dörrhängning.Tryckesfall av härdat stål för brandklassade dörrar. För hemma/borta-låsfunktion trycks uppställningsknappen ned för att blockera vredfunktionen så att låset ej kan öppnas utan nyckel = bortasäkert. Vid upplåsning med nyckel kopplas automatiskt vredfunktionen in = hemmabekvämt. Låsning sker genom att handtaget lyfts uppåt. Hakkolvarna går då i funktion i slutbleck. Därefter görs låsningsrörelse med nyckel eller spärrvred för att förregla låshuset.

FAS 911-Assa överlås/ tillhållarlås med hakregel

Låshus med hakregel, som ger ett kopplande förband mellan dörr och karm, samt bortasäkert och hemmabekväm låsfunktion. Vändbar tryckesfall för alternativ dörrhängning. Tryckesfall av härdat stål för brandklassad dörr. För hemma-/borta- låsfunktion trycks uppställningsknappen ned för att blockera vredfunktionen, så att låset ej kan öppnas utan nyckel = borta-säkert. Vid upplåsning med nyckel kopplas automatiskt vredfunktionen in = hemma-bekvämt. Tryckesfall av stål för brand- klassade dörrar.

Yale Doorman

Praktiskt och säkert lås som kan öppnas med nyckeltag eller kod (fjärrkontroll finns som tillval). Går även att styra med en app. Automatisk låsning. Alltid öppningsbart. Talande instruktioner på svenska, norska, danska och engelska. Inbyggt inbrottslarm. Kan integreras med Verisure, Sector Alarm och Aptus. Silver som standard.

Gångjärn 3248 med bakkantssäkring

Tappbärande gångjärn med bakkantssäkring till ytter- och entrédörrar. Bakkants-säkringen förstärker förbindelsen mellan karm och dörrblad och gör det svårare att bryta loss dörren från karmen. Standard till samtliga Stardörrar utom Funkis, tyngre dörrar och garage- och pardörrar.

Tectus 3403 D

Tectus dolda gångjärn ingår till alla Funkis-dörrar även Funkis garageport. Tectus är ett mycket exklusivt gånjärn som ej är synligt från varken in- eller utsida, och går att få som tillval till alla våra ytterdörrar.

Gångjärn 110 bakkantssäkring

Tappbärande gångjärn med bakkantssäkring. Den förstärker förbindelsen mellan karm och dörrblad och gör det svårare att bryta loss dörren från karmen. Till alla tyngre pardörrar och garageportar utom Funkisserien.