Star Center i Norrtelje AB

– erfarenhet & kunskap i tredje generationen!

I byggbranschen sedan 1917

Star Center i Norrtelje AB är ett oberoende familjeföretag i tredje generationen. Vi har servat byggbranschen i snart hundra år – redan 1917 startade verksamheten med sågverk och snickerifabrik. Under flera decennier bedrev vi egen fönstertillverkning, men från 1960 och framåt övergick Star Center gradvis allt mer till att bli en ren grossiströrelse. Idag är Star Center en ledande dörr- och fönsterleverantör i Sverige.

Vi har de lönsamma svaren på dina frågor

Fråga gärna vår erfarna och engagerade personal till råds, så är chansen stor att vi kan hjälpa dig att spara både tid och pengar. Vi kan våra produkter utan och innan och vet hur du undviker fallgroparna. Alla våra medarbetare har gedigen branschvana och vet vad du behöver – och vi delar gärna med oss av kunskaperna.
Du får alltid ett personligt bemötande och snabba svar på dina offertförfrågningar – och när du lagt din beställning ser vi till att den kommer fram snabbt och smidigt med egna turbilar eller DHL.

Star Center i Norrtelje AB följer följande avtal ABM 07, det vill säga allmänna bestämmelser för köp av varor i yrkesmässig byggverksamhet.

Personliga kontaktuppgifter hittar du här »

Affärsetik

Självklart följer vi på Star Center god affärssed och tar bestämt avstånd från alla former av korruption och andra oegentligheter. Vi tillämpar de rekommendationer och etiska riktlinjer som uppställts i ”Kod mot korruption i näringslivet”, den så kallade Näringslivskoden som förtydligar och kompletterar mutbrottslagstiftningen.

Vi är Wilma-certifierade. Läs mer om vad det betyder »

Vår miljöpolicy

Vi på Star Center anstränger oss för att minimera vår påverkan på miljön, i allt från konstruktion och materialval till produktion och transporter ut till kund.

Här ser du några exempel på vad vi gör:

  • Våra produkter konstrueras för en lång livslängd i material som ger lägsta miljöbelastning sett över hela livscykeln.
  • Många av våra produkter är speciellt framtagna för att minska energiförbrukning och utsläpp av växthusgaser på ett kostnadseffektivt sätt.
  • Våra produkter tillverkas i moderna processer med långtgående återvinning av spillmaterial.
  • Vi återanvänder allt emballage alternativt återvinner det för fjärrvärmeproduktion.
  • Vi har en effektiv, energisnål logistik med turbilar som kör optimerade rutter.
  • Våra egna turer körs alltid med fordon i lägst miljöklass EURO 4 som tankas med miljöanpassat bränsle.
  • Vi påverkar ständigt våra underleverantörer och samarbetspartners till att förbättra sina miljöprestanda på alla områden.

Vi är med och stödjer Läkare utan Gränser

Läkare utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd. Läkare utan Gränser bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet. Under ett år skickar Läkare utan Gränser ut cirka 2 300 internationella fältarbetare till ca 70 länder där de tillsammans med 26 000 lokalt anställda bedriver verksamheten i fält. 1999 tilldelades Läkare utan Gränser Nobels fredspris.

Läs mer om Läkare utan Gränser »