Om oss

Star_WebHead_FragaOss

Star Center i Norrtelje AB
– erfarenhet och kunskap i tredje generationen!

Star Center i Norrtelje AB är ett oberoende familjeföretag i tredje generationen. Vi har servat byggbranschen i snart hundra år – redan 1917 startade verksamheten med sågverk och snickerifabrik. Under flera decennier bedrev vi egen fönstertillverkning, men från 1960 och framåt övergick Star Center gradvis allt mer till att bli en ren grossiströrelse. Förutom våra egna produktserier – som tillverkas efter våra specifikationer för att möta stränga kvalitetskrav – marknadsför vi också en rad ledande märkesprodukter. Star Center har uppnått dagens position som en pålitlig partner för byggbranschen genom bred och djup produktkunskap, smidig och
personlig service, ett brett kontaktnät och inte minst snabb och säker logistik. Få kan matcha oss när det gäller lagerhållning – hos oss hittar du det du behöver, exakt när du behöver det – till konkurrenskraftiga priser!

Star Center i Norrtelje AB följer följande avtal ABM 07. Det vill säga allmänna bestämmelser för köp av varor i yrkesmässig byggverksamhet.

Star Center i Norrtelje AB är medlem i Trä- och möbelföretagarna.

Vi har de lönsamma svaren på dina frågor!
Fråga gärna vår erfarna och engagerade personal till råds, så är chansen stor att vi kan hjälpa dig spara både tid och pengar. Vi kan våra produkter utan och innan och vet hur du undviker fallgroparna. Alla våra medarbetare har gedigen branschvana och vet vad du behöver – och vi delar gärna med oss av kunskaperna.
Du får alltid ett personligt bemötande och snabba svar på dina offertförfrågningar – och när du lagt din beställning ser vi till att den kommer fram snabbt och smidigt med egna turbilar. Våra chaufförer vet hur man handskas med ömtåligt gods, så du slipper tidskrävande kompletteringar och returer.

Affärsetik
Självklart följer vi på Star Center god affärssed och tar bestämt avstånd från alla former av korruption och andra oegentligheter. Vi tillämpar de rekommendationer och etiska riktlinjer som uppställts i ”Kod mot korruption i näringslivet”, den så kallade Näringslivskoden som förtydligar och kompletterar mutbrottslagstiftningen.
Vår miljöpolicy
Vi på Star Center anstränger oss för att minimera vår påverkan på miljön, i allt från konstruktion och materialval till produktion och transporter ut till kund.

Här ser du några exempel på vad vi gör:

  • Våra produkter konstrueras för en lång livslängd i material som ger lägsta miljöbelastning sett över hela livscykeln.
  • Många av våra produkter är speciellt framtagna för att minska energiförbrukning och utsläpp av växthusgaser på ett kostnadseffektivt sätt.
  • Våra produkter tillverkas i moderna processer med långtgående återvinning av spillmaterial.
  • Vi återanvänder allt emballage alternativt återvinner det för fjärrvärmeproduktion.
  • Vi har en effektiv, energisnål logistik med turbilar som kör optimerade rutter.
  • Våra egna turer körs alltid med fordon i lägst miljöklass EURO 4 som tankas med miljöanpassat bränsle.
  • Vi påverkar ständigt våra underleverantörer och samarbetspartners till att förbättra sina miljöprestanda på alla områden.
Vi är med och stödjer Läkare Utan Gränser

Läkare Utan Gränser är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd. Läkare Utan Gränser bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet. Under ett år skickar Läkare Utan Gränser ut cirka 2 300 internationella fältarbetare till ca 70 länder där de tillsammans med 26 000 lokalt anställda bedriver verksamheten i fält.1999 tilldelades Läkare Utan Gränser Nobels fredspris.
msf-sweden-logo-fb-share (kopia)_liten